Solido Cosmetics

Фирма СОЛИДО КОЗМЕТИКС e основана през 1992 г. с предмет на дейност производство на козметични продукти за коса и тяло. Компанията бързо се разраства и успешно успява да покрие както българския, така и редица чужди пазари.Основен дистрибутор за България – Триада.

През 2007 г. СОЛИДО КОЗМЕТИКС започва производството на бои за коса с марка Visage, която успешно се налага на пазара като висококачествен продукт на разумна цена. Дълготрайният ефект, естествените цветове и лесният начин на употреба популяризират марката и на международните пазари.

Дълготрайните бои за коса покриват отлично и трайно побелели коси, а също могат да изсветлят косата. Тези бои, към които спада и Боя за коса Visage, съдържат поне два компонента, които първо трябва да се смесят преди употребата на продукта и след смесване, продуктът трябва да се ползва веднага.

Действие на дълготрайните бои с окислител:

  1. Амонякът осигурява първоначалното леко разширяване на косъма, така че съставките и боята да могат лесно да проникнат в него.
  2. Окислителят се смесва с боята за коса и тя прониква във вътрешността на косъма където протича реакция с окисляващите съставки.
  3. Химичната реакция кара боята да се задържа във вътрешността на косъма, а съставките за грижа заглаждат отново повърхността на косъма и правят новия цвят на косата блестящ.

Цветът с окислител е дълготраен тъй като молекулите на боята се запечатват във вътрешността на косъма, а формулите им са създадени да покриват надеждно по-голямата част от побелелите коси.

ТЪРГОВСКИ МАРКИ